Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Jednodušší už to snad ani nebude :). Vyzkoušejte rychlý jablečný koláč, který zvládne opravdu každý. Recept nevyžaduje žádné speciální kuchařské dovednosti a výsledný moučník je opravdu lahodný.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hrnek krupice
  • hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru (pokud máte jablka velmi sladká, můžete úplně vynechat)
  • balení prášku do pečiva
  • balení vanilkového cukru
  • jablka, zbavená jadřince a nastrouhaná
  • skořice dle chuti
  • olej na vymazání formy
  • strouhané máslo dle potřeby

Postup

1
Promíchejte všechny suché přísady ve velké míse.
2
Formu vymažte lehce olejem a můžete vysypat moukou.
3
Nasypte na dno tolik moučné směsi, aby nebylo vidět dno.
4
Na mouku nasypejte štědré množství strouhaných jablek.
5
Dále opět přidejte moučnou směs, dokud nebudou jablka vidět. Opakujte, dokud nevypotřebujete všechna jablka a moučnou směs.
6
Nakonec nastrouhejte na řezy máslo po celém povrchu zákusku.
7
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 40 minut nebo dozlatova.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šopský salát

Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou

Sezamová pražená cizrna

Pohankové rychlorizoto

Mrkvová roláda se skořicovým mascarpone krémem + Videorecept

Slunečnicový koláč s mrkví a tvarohem

Lívanečky ze šáchorové mouky se skořicí a povidly

Čokoládové sušenky s konopím

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Omeleta s patizonem a rajčátky

Video: Čedarové mini sopky z brambor a slaniny

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky