Jednodušší už to snad ani nebude :). Vyzkoušejte rychlý jablečný koláč, který zvládne opravdu každý. Recept nevyžaduje žádné speciální kuchařské dovednosti a výsledný moučník je opravdu lahodný.
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
hrnek krupice
hrnek hladké mouky
1/2 hrnku cukru (pokud máte jablka velmi sladká, můžete úplně vynechat)
balení prášku do pečiva
balení vanilkového cukru
jablka, zbavená jadřince a nastrouhaná
skořice dle chuti
olej na vymazání formy
strouhané máslo dle potřeby
Postup
1
Promíchejte všechny suché přísady ve velké míse.
2
Formu vymažte lehce olejem a můžete vysypat moukou.
3
Nasypte na dno tolik moučné směsi, aby nebylo vidět dno.
4
Na mouku nasypejte štědré množství strouhaných jablek.
5
Dále opět přidejte moučnou směs, dokud nebudou jablka vidět. Opakujte, dokud nevypotřebujete všechna jablka a moučnou směs.
6
Nakonec nastrouhejte na řezy máslo po celém povrchu zákusku.
7
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 40 minut nebo dozlatova.