Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu
Luxusní čokoládové cupcakes s krémem ze silken tofu, které se rozplývají na jazyku. To prostě musíte zkusit!
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Ingredience na 12ks
Na muffiny- 120g hladké špaldové mouky
- 100g pohankové mouky
- 70g třtinového cukru
- 25g holandského kakaa
- 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- 300ml rostlinného mléka (použila jsem domácí kokosové)
- 100ml řepkového nebo slunečnicového oleje
- 60g nasekané čokolády na vaření
Krém- 1 balení silken tofu nejlépe firm (tj. 340g)
- 140g rozpuštěné čokolády na vaření
- 5 lžič roztopeného kokosového tuku
- 2 lžíce tekutého sladidla (použila jsem rýžový sirup)
- lžíce nepraženého kakaa
Další: čokoládové zlomky na posypání, zdobička
Poznámka
Silken tofu nejlevněji seženete v asijských nebo korejských obchodech, kde se cena pohybuje okolo 50Kč. Od značky Mari-nu ho seženete ve třech variantách podle pevnosti (podílu vody): soft, firm a extra firm. Soft se hodí do smoothie nebo na různé dipy, firm a extra firm jsou pevnější a lépe drží tvar. Oproti normálnímu tofu je silken tofu jemnější a krémovější, bezvadně se tedy hodí do sladké kuchyně.