Tuňáková pomazánka

Tuňákovou pomazánku jsme doma dělali už v době, když jsem byla úplně malá. Od té doby, co jsem se odstěhovala od rodičů, ji téměř nedělám, protože můj manžel ji nenávidí. Když jsem ale jako dárek dostala obrovské balení tuňáka v konzervě, rozhodla jsem se zase vzpomínky na dětství obnovit.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g nadýchaného sýra Almette (Lučina)
  • 200 g tuňáka v oleji (z konzervy)
  • ½ červené cibule
  • Šťáva cca ze čtvrtky citrónu
  • Himalájská sůl
  • Čerstvě namletý pepř
  • Špetka kajenského pepře (můžete vynechat)

Postup

1

Červenou cibuli si nakrájejte nadrobno.

2

Do misky dejte sýr Almette (můžete ho nahradit klasickou Lučinou). Z tuňáka slijte olej a přidejte do misky společně s cibulí. Ochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem, případně kajenským pepřem podle vlastní chuti.

3

Podávejte na bagetce nebo chlebu. Já osobně mám ráda tuňákovou pomazánku ozdobenou nasekanou jarní cibulkou nebo výhonky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ruzhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem

Neuvěřitelně dobrá vánočka s čokoládou, smetanou a slaninou

Tučňáci na párty, aneb veselé jednohubky

Ostružinový dezert

Video: Extra čokoládový nepečený koláč chutnající jako lanýžové bonbóny

Kiwi limetkový sorbet

Pikantní cuketová směs na topinky

Lehký kuřecí salát s řeckým jogurtem, hrozny a ořechy

Špaldový cibulový chléb

Fitness brokolicový koláč bez mouky

Mrkvová a fenyklovo-okurková pomazánka

Zapékané pohankové palačinky s tvarohem