Trojitě čokoládový dort s jemným krémem a sirupem

Dort tak čokoládový, že budete “naslazeni” ještě dlouho po jeho konzumaci :). Čokoláda je zde hned ve třech variantách – v těstu, krému i sladkém sirupu, který skvěle zvlhčí korpus dortu. Krásný narozeninový dort, který v žádné cukrárně neseženete.
  • Doba přípravy: 2 h 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: 8 – 10

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 1 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek holandského kakaa
  • 1 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 220 g másla, změklého
  • 4 velká vejce
  • 1 hrnek řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Kakaový sirup

  • 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 hrnku vody

Krém

  • 6 bílků
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 440 g másla, změklého
  • 300 g hořké čokolády, rozpuštěné a zchladlé
  • 2 1/2 lžíce vody
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Tři formy o průměru 20 cm vymažte olejem a dna vyložte pečícím papírem.

2

Cukr, mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl smíchejte ve velké míse. Máslo nakrájejte na malé kousky a vpracujte jej do směsi.

3

Poté přidejte vejce, jogurt a vanilku. Vše nechte šlehat přibližně 1 minutu.

4

Rozdělte těsto mezi připravené formy a pečte přibližně 30 až 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevýjde s pár drobečky na sobě.

5

Korpusy nechte úplně vychladnout a mezitím si připravte sirup.

6

Cukr a kakao smíchejte v rendlíku a na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí a poté odstavte.

7

Na krém smíchejte bílky s cukrem ve velké míse položenou na hrnci s vařící vodou. Za stálého míchání nechte cukr rozpustit v bílcích. Poté mísu sundejte z páry a vyšlehejte směs do sněhu. Přidejte máslo po troškách a vždy promíchejte dohladka. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu. Vodu, kakao, vanilku a sůl promíchejte v malé misce a směs následně přidejte do krémové směsi. Vše promíchejte dohladka.

8

Jeden korpus položte na podložku a potřete připraveným sirupem a následně potřete přibližně třetinou krému. Postup opakujte se zbývajícími korpusy, krémem i sirupem.

9

Dort vložte do lednice vychladit a poté podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Bramborové válečky plněné čedarem, slaninou a jarní cibulkou

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Lilkovo-rajčatové minipizzy

Nakládaný květák s mrkví a kurkumou

Penne s houbami a pancettou

Affogato al caffe

Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky – truffles

Kari quinoa s pečenou zeleninou | quinoa bowl

Veganský pastýřčin koláč

Lososový tatarák s opečenými toasty

Jednoduchá třená bublanina s višněmi

Domácí kokosová mléčná rýže z mikrovlnky