Těsto
Kakaový sirup
Krém
Předehřejte troubu na 170 °C. Tři formy o průměru 20 cm vymažte olejem a dna vyložte pečícím papírem.
Cukr, mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl smíchejte ve velké míse. Máslo nakrájejte na malé kousky a vpracujte jej do směsi.
Poté přidejte vejce, jogurt a vanilku. Vše nechte šlehat přibližně 1 minutu.
Rozdělte těsto mezi připravené formy a pečte přibližně 30 až 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevýjde s pár drobečky na sobě.
Korpusy nechte úplně vychladnout a mezitím si připravte sirup.
Cukr a kakao smíchejte v rendlíku a na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí a poté odstavte.
Na krém smíchejte bílky s cukrem ve velké míse položenou na hrnci s vařící vodou. Za stálého míchání nechte cukr rozpustit v bílcích. Poté mísu sundejte z páry a vyšlehejte směs do sněhu. Přidejte máslo po troškách a vždy promíchejte dohladka. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu. Vodu, kakao, vanilku a sůl promíchejte v malé misce a směs následně přidejte do krémové směsi. Vše promíchejte dohladka.
Jeden korpus položte na podložku a potřete připraveným sirupem a následně potřete přibližně třetinou krému. Postup opakujte se zbývajícími korpusy, krémem i sirupem.
Dort vložte do lednice vychladit a poté podávejte.