Thajská smažená rýže s krevetami a pikantní zálivkou

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g uvařené nesolené jasmínové rýže ( nechte ji malinko nedovařenou, ještě se bude restovat )
  • 2 hrsti vyloupaných a očištěných čerstvých krevet
  • 2 vejce
  • 4 jarní cibulky
  • 1 menší mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 3-4PL světlé sójové omáčky
  • špetka hnědého cukru
  • čerstvý koriandr
  • olej

Na zálivku:

  • 1PL rybí omáčky
  • 2PL teplé vody
  • 1KL hnědého cukru
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 chilli paprička
  • 1 menší stroužek česneku

Postup

1

Nejprve si připravíme zálivku. Do teplé vody vsypeme cukr a důkladně ho rozmícháme, pak přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu a přidáme najemno nakrájenou papričku a česnek. Necháme odstát.
( Doslaďte a dokyselte podle chuti ).

2

Na oleji necháme rychle orestovat nasekané stroužky česneku, než začne hnědnout, rozklepneme k němu vajíčka a umícháme dosucha. Přidáme pokrájené bílé části cibulek, na jemné nudličky mrkev a cca 3 minuty restujeme. Pak vhodíme krevety a asi minutu je necháme orestovat. Přidáme rýži a zelené části cibulek. Důkladně promícháme a dochutíme cukrem a sójovou omáčkou. Jakmile jsou krevety růžovo - oranžové, sejmeme ze zdroje tepla a zasypeme posekaným koriandrem.

3

Podáváme se zálivkou, kterou si každý jídlo dochucuje .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mandlové cupcakes s vanilkovým krémem

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Lehký čokoládovo jahodový dort

Banánová zmrzlina

Netradiční vláčný čokoládový dort z červené řepy

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut

Kokosový cheescake s bílou čokoládou

Nepečený piškotový dort s citrónovou náplní

Kuřecí stehýnka na šalvěji

Salámová pizza roláda

Hříšná brownies s čokoládovým krémem, ořechy a karamelovou polevou