Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Když jsou měkké - scedíme.
Tempeh nakrájíme na kostičky a zprudka osmažíme na troše oleje. Stále mícháme, aby se osmažily všechny strany tempehu, můžeme zasypat oblíbenou směsí koření a promíchat. Já použila mexickou kořenící směs, pokud nemáte, použijte červenou papriku pálivou i sladkou, sušený česnek, oregáno, římský kmín...
Ve vysoké pánvi osmažíme na jemno nakrájenou cibulku. Já ji osmažila na troše kokosového oleje, ale postačí i běžný řepkový. Když začíná zlátnout, přihodíme uvařené brambory, přidáme rajčatový protlak (možno použít rozmačkaná rajčata z plechovky), kečup a přibližně 200ml vody - přiléváme postupně, množství vody závisí na tom, zda použijete protlak, rajčata v plechovce či rajčatovou vodu z fazolí. Směs by neměla být tekutá.
Přidáme osmažený tempeh a fazole. Promícháme a dokořeníme - solí, pepřem, sušeným česnekem, mexickým či jiným kořením. Ochutnáme a dle chuti přidáme chilli pastu.
Směsí plníme kukuřičné placky.
1 porce = 3 tacos