Sýrový bochník

Nedávno jsem u sebe měla malou sešlost a přemýšlela jsem, co nabídnu hostům. Nakonec jsem narazila na tenhle skvělý recept, který musím předat dál. Zabere je to jen chviličku a moji hosté byli jak u vytržení. 🙂 Dnes večer mám v plánu mít klidný večer doma s přítelem a řekla jsem si, že mu udělám také radost. A navíc mám doma starší bochník chleba a nechce se mi ho vyhazovat 😀

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 bochník chleba
  • 350 g tvrdého sýru – záleží na Vás, já použila eidam
  • Jarní cibulku
  • 2 čajové lžičky nemletého máku – ale hodí se i kmín
  • 125 g rozpuštěného másla
  • sůl dle chuti

Postup

1

Nejprve podélně rozřežeme chléb a poté do mřížky. Pozor! neprořezávejte bochník celý. Spodní kůrka musí být neporušená, aby výsledek hezky držel.

2

Nakrájíme sýr na plátky (můžeme použít i plátkový).

3

Nastrkáme plátky sýra do řezů v bochníku.

4

Nakrájíme/nasekáme jarní cibulku.

5

Na bochník rozvnoměrně rozlijeme rozpůštěné máslo, do kterého vmícháme mák a nasekanou jarní cibulku.

6

Zabalíme do alobalu a pečeme na 180°C po dobu 15 minut. Poté alobal rozbalíme a pečeme dalších 10 minut, dokud není kůrčička křupavá a sýr rozpuštěný – ale já to dělala bez alobalu, protože jsem ho neměla a bylo to taky skvělé.

Jak vidíte, tak recept je jednoduchý, rychlý a výsledek stojí vážně za to 🙂 Ingredience jsou úplně na vás. Zkusit můžete česnek, papričky, šunku a tak dále. Já bych chtěla strašně moc vyzkoušet houby! Jestli některá z vás udělá houbový, tak ho prosím vyfoťte 🙂

Fotku případně pošlete sem do komentářů, nebo na naší Facebookovou stránku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jablečné nudle s ořechy

Dokonalý veganský cheesecake

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem a lotuskami

Video: Extra vláčný čokoládový dort

Vlačné tvarohové mufinky

Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi

Phở bò tái (pho bo tai)

Jednoduchý kokosový moučník bez mouky

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Křehké kynuté uzlíky s česnekem a strouhaným čedarem

Jahodový crumble plný zdraví

Asijský salát z chřestu, řasou nori, sezamem a chili