Nejprve podélně rozřežeme chléb a poté do mřížky. Pozor! neprořezávejte bochník celý. Spodní kůrka musí být neporušená, aby výsledek hezky držel.
Nakrájíme sýr na plátky (můžeme použít i plátkový).
Nastrkáme plátky sýra do řezů v bochníku.
Nakrájíme/nasekáme jarní cibulku.
Na bochník rozvnoměrně rozlijeme rozpůštěné máslo, do kterého vmícháme mák a nasekanou jarní cibulku.
Zabalíme do alobalu a pečeme na 180°C po dobu 15 minut. Poté alobal rozbalíme a pečeme dalších 10 minut, dokud není kůrčička křupavá a sýr rozpuštěný – ale já to dělala bez alobalu, protože jsem ho neměla a bylo to taky skvělé.
Jak vidíte, tak recept je jednoduchý, rychlý a výsledek stojí vážně za to 🙂 Ingredience jsou úplně na vás. Zkusit můžete česnek, papričky, šunku a tak dále. Já bych chtěla strašně moc vyzkoušet houby! Jestli některá z vás udělá houbový, tak ho prosím vyfoťte 🙂
Fotku případně pošlete sem do komentářů, nebo na naší Facebookovou stránku.