Super jednoduchý domácí chléb

Uvod k receptu

Petra Hipská

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 hrnky chlebové mouky
  • 1 hrnek grahamové (žitné)
  • 2 hrnky vlažné vody
  • 2 lžičky soli vrchovaté
  • 2 lžičky sušených kvasnic (nebo dávám 1/2 čerstvých kvasnic)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce drceného kmínu (já občas dám i nedrcený)
  • semínka podle Vás (já dávám slunečnicová,někdy dýňová,sezamová-většinou 1až 2 hrstě)

Dáme vše do větší mísy,lehce zamícháme 1 minutu,přikrýt utěrkou a necháme kynout 1,5-2,5h.
Po uplynutí doby kynutí těsto opět 1 min. zamíchat-nebojte se,těsto spadne a hned do nalijte do pekáče s větším kusem pečícího papíru (já mám pekáč 27x16cm-určitě nedávat větší) a přikrýt utěrkou a nechat 30min.v klidu.
Zapneme troubu na 240st.Do vyhřáté trouby na spodní rošt dáme chléb
Pečeme 30min. poté snížíme teplotu na 220st. chléb a na horko vzduch (nebo normálně) pečeme 15-20minut.

Zkoušela jsem i občas dávat koupené ve zdravé výživě chlebové koření-je chléb trochu výraznější.

Postup

1

Dáme vše do větší mísy,lehce zamícháme 1 minutu,přikrýt utěrkou a necháme kynout 1,5-2,5h.0

2

Po uplynutí doby kynutí těsto opět 1 min. zamíchat-nebojte se,těsto spadne a hned do nalijte do pekáče s větším kusem pečícího papíru (já mám pekáč 27x16cm-určitě nedávat větší) a přikrýt utěrkou a nechat 30min.v klidu.1

3
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky

Vegmezán – Veganský parmezán

Šťavnatá kuřecí prsa plněná avokádovou směsí + videorecept

Jáhlové matcha kuličky s kokosem

VIDEORECEPT: Čokoládové popraskané sušenky

Nepečené čokoládové řezy s třemi druhy krémů

Asijský salát s tofu

Fazolový salát

Dýňová polévka

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Pstruh na másle