Špagety s avokádovou omáčkou a jarní cibulkou

Avokádová omáčka je plná nenasycených tuků a vitamínů, voní po česneku a jarní cibulce. Je připravována za studena a skvěle doplní každé těstoviny a přílohy.
  • Čas vaření: 30 min.
  • Počet porcí: 6 – 8

Karel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 330 g špaget
  • 2 avokáda – oloupaná, rozpůlená a vypeckovaná
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 1 jarní cibulka nebo 1 pórek, hrubě sekaný
  • šťáva z 1 citronu
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl a mletý pepř
  • ½ hrníčku sekané pažitky na ozdobení

Postup

1

Přiveďte k varu dostatečné množství osolené vody, vložte špagety a vařte do al dente, 6 až 8 minut.

2

Než se uvaří těstoviny připtavte omáčku. Ve food procesoru nebo v mixéru rozsekejte do jemna avokáda, česnek, jarní cibulku, citrónovou šťávu a olivový olej.

3

Když jsou těstoviny uvařené, odeberte půl hrníčku vody, ve které se vařily a pak těstoviny slijte. Odebranou vodu přidejte do avokádové směsi a ještě promixujte.

4

Přidejte omáčku k těstovinám a vše protřepte či promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte na talíře a ozdobte nakrájenou pažitkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Plněné rolky z uzeného lososa

Cuketové nudle s rukolovým pestem a cherry rajčátky

Gratinovaný patizon

citronove ricottove testoviny

Citronové ricottové těstoviny s rukolou

Polévka z červené čočky

Cuketovo-mrkvové placičky se sýrem

Video: Raw rajčatová omáčka z řepy servírovaná s cuketovými špagetami

Hrachová kaše s mandlovým mlékem

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Kuskus s červenou řepou, mandarinkou, kešu

Těstoviny s krémovou avokádovou omáčkou