Připravíte je během chvilky a jen dáte chladit. :) Celý dezert je božsky krémový, jemný a karamelový. Burizony mu dodávají příjemné zpestření, aby se pusa nenudila. Nejsou příliš sladké a jako bonus jsou bezlepkové.
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1
Ingredience
Na burizonovou vrstvu:
Hrnek mléka
2 lžíce karamelového salka
4 hrnky burizonů
Na karamelový krém:
250 ml 33% smetany
2 lžíce karamelového salka
Na ozdobení:
šlehačka
rozpuštěná čokoláda
Postup
1
Do větší mísy nalijte hrnek mléka, přidejte 2 lžíce karamelového salka a vidličkou promíchejte, dokud se salko v mléce nerozpustí.
2
Přidejte do mísy 4 hrnky burizonů, promíchejte a dejte stranou aby do sebe burizony natáhly vlhost a změkly.
3
Do další mísy nalijte 250 ml 33% smetany, přidejte 2 lžíce karamelového salka a špetku soli. Společně vše vyšlehejte do jemného krému.
4
Připravte si 4 skelničky a do každé dejte 2 lžíce burizonové směsi, pak 2 lžíce krému, pak znovu 1 lžíci burizonové směsi a nakonec 2 lžíce krému.
5
Dejte 1 hodinu chladit do lednice.
6
Těsně před servírováním na poháry přidejte šlehačku a můžete přelít čokoládovou polevou.