Na másle necháme zpěnit cibulku a poté k ní přidáme na nudličky či kostičky nakrájenou a omytou hlívu.
Po cca 5-10min restování přidáme na pánev cca 1dcl vody a necháme hlívu podusit, dokud se voda neodpaří. Tento krok bude trvat cca 10-15min. Pokud se vám po ochutnání bude zdát hlíva ještě trochu tuhá, přidejte opět trochu vody a nechte opět podusit, dokud se voda z 90% nevypaří.
Poté na pánvi hlívu osolíme, opepříme a okořeníme ji čerstvě drceným kmínem. Promícháme a přilejeme celý kelímek 12% smetany, promícháme a necháme minutku jemně probublat.
Oškrabané brambory dáme vařit s kmínem a solí.
Poté je scedíme a lehce je pošťouháme s kouskem másla.
Woala, hotovo, servírujeme.