Šlehačkové cukroví

Karolína

Autor

šlehačkové cukroví_čarujeme.cz
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Šlehačkové cukroví patří mezi oblíbené druhy vánočního pečiva díky své jednoduchosti a delikátní chuti. Hlavní ingrediencí šlehačkového cukroví je smetana ke šlehání, která těstu dodává neuvěřitelnou křehkost a jemnost. Výsledné kousky se doslova rozpouští na jazyku. Šlehačkové cukroví je ideální pro ty, kdo preferují méně sladké pečení – těsto samotné neobsahuje žádný cukr, sladká chuť se doplňuje až obalením hotového cukroví v moučkovém cukru. To umožňuje upravit sladkost podle vlastních preferencí.

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání 33%
  • na obalování: moučkový cukr, vanilkový cukr

Postup

1

Smetanu vytáhněte z lednice těsně před zpracováním těsta, aby byla stále chladná. Z mouky, másla a smetany zpracujeme těsto.

2

Těsto rozválejte v potravinářské folii, abyste předešli lepení, na tloušťku přibližně 3-5 mm. Pomocí formiček vykrajujte libovolné tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10–12 minut.

4

Ještě teplé kousky obalte ve směsi cukru a nechte vychladnout.

Poznámka

Šlehačkové cukroví je nejlepší, když se nechá několik dní odležet. Uchovávejte ho v uzavřené dóze, aby krásně zkřehlo a získalo plnou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nejkřupavější pečené brambory

Adzukové chilli

Jednoduché banánové nanuky s čokoládovou polevou a ořechy

Čokoládový dort s višněmi

Avokádový salát

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Tartaletky z lineckého těsta

Sangrie z bílého vína s broskvemi, malinami a mátou

Telecí vývar

Banánovo ovesné sušenky

Video: Fitness květákové tortily s koriandrem, pečené v troubě

Quinoa, lilek a sušené rajčata