Hrnková šlehačková bublanina s ovocem za 40 minut

Recept na šlehačkovou bublaninu, kterou připravíte bez vážení. Stačí vám jen hrníčky. Je velmi jemná a vláčná díky tuku ze smetany, takže se přímo rozplývá na jazyku. :)

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • tuk a hrubá mouka na plech
  • 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce
  • moučkový cukr na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Kdo chce, může část ovoce přidat přímo do těsta.

3

Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova, trvá to asi 30 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezový sirup

Jemné linecké vánoční cukroví

Smažené kuře

Zahřívací dýňová polévka

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru

Výborná boloňská omáčka

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Zeleninové rizoto ze 3 druhů rýže

Křupavý domácí chléb bez hnětení

Nadýchaný dort s ořechovým korpusem z bílků a čokoládovou polevou

Batátovo – bramborová polévka s quinoa