Růže z listového těsta a jablek

Možná jste v poslední době viděli video o tom, jak snadno připravit jablečný dezert ve tvaru růže. Tohle video se šířilo po Facebooku a i na Youtube existuje spousta jeho variant. To, které jsem viděla nejčastěji, používalo jablka spolu s meruňkovou zavařeninou a listovým těstem. Nemohla jsem mu odolat a při pohledu na kupu jablek, které mám v košíku, bylo rozhodnuto. Listové těsto jsem bohužel tentokrát koupila, domácí v mrazáku nebylo a já je chtěla zkusit hned. :)

Meg v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (400 g ve třech dílech)
  • 4 velká jablka
  • citron
  • kousek másla
  • třtinový cukr
  • skořice
  • moučkový cukr

Postup

1

Jablka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme je na tenké plátky, které dáme do misky s vodou a plátky citronu / vymačkanou citronovou šťávou. Necháme je takto cca 5 minut odležet.

2

Poté dáme jablka na 3 minuty do mikrovlnky, aby změkla. Scedíme a osušíme na papírových utěrkách.

3

Listové těsto rozválíme, já tentokrát použila kupované, co se prodává v balíčku po třech kusech. Každý z nich jsem rozválela na cca 22 x 30 cm a tento plát pak rozkrojila na 4 pruhy.

4

Každý z pruhů těsta potřeme rozpuštěným máslem a posypeme třtinovým cukrem a skořicí.

5

Na polovinu pruhu na sebe naskládáme jablka.

6

Těsto přes ně přeložíme.

7

A pak začneme rolovat.

8

Výsledná růže vypadá nějak takto:

9

Zamotané růže vložíme do formy na muffiny, kterou jsme vymazali máslem.

10

Pečeme na 180–200 °C 30–45 minut, až je těsto upečené i uprostřed.

11

Hotové růže necháme na plechu zchladnout, poté je vyjmeme (případně si pomůžeme neostrým nožem) a posypeme moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Video: Letní koláč s jahodami inspirovaný citronádou

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Halloweenský perník

Zapečená dýně hokaido plněná bulgurem

Flowers and butterflies cake

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Matcha dort

Telecí vývar

Losos v teriyaki marinádě

Jehněčí kolínko na víně

Ricottové gnocchi