Ingredience na rajčata:
Ingredience na domácí chilli majonézu:
Další suroviny na dokončení:
Tyto rajčátka si doslova zamilujete, jejich příprava je sice časově náročná,ale stojí za to být trpělivý. Troubu si předehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na plech. Posypeme lehounce solí, pepřem, tymiánem, nasekaným česnekem a zakapeme lehce olivovým olejem. Dáme do trouby péct bez obracení cca 40-45 minut. Krásně zesládnou, zkoncentrují chuť a budou měkoučká a chuťově podobná sušeným.
Do mixéru dáme kromě oleje všechny suroviny a umixujeme dohladka. Poté postupně po maličkých částech přidáváme olej. Vždy trošku a pořádně promixujeme, tímto pomalým postupem dosáhneme krásně hladké a husté konzistence. Výsledná majonéza má být trochu pálivá, s jemným nádechem sladkosti a hořčice. Při tomto množství vám zbude i do zásoby, pokud tedy chcete jen na recept použijte polovinu surovin.
Když máme všechno nachystané, rajčátka hotová a mírně vychladlá nezbývá než sendvič dát dohromady :) Na plátek chleba rozetřeme tenčí vrstvu majonézy, poklademe rajčátky, rukola, polníček, slanina a navrch opět chléb namazaný majonézou. Nyní už jen podáváme, doporučuji s dobře vychlazeným pivem a ještě aby byla slanina i rajčata vlažná,tak si sendvič vychutnáte nejlépe.