Rychlé masové kuličky se zeleninou

Ne vždy je čas nebo chuť trávit u plotny delší dobu. V takových chvílích se hodí mít v záloze recepty, které vám zaberou minimum času a přesto si na výsledném jídle pochutnáte. Do této kategorie lze zařadit i následující recept – jeho přípravou i samotnou konzumací nestrávíte víc jak 30 minut. A to, i když si jídlo budete pomaličku vychutnávat ;-).

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g mletého masa (vepřového nebo mix s hovězím)
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 10 žampiónů
  • 2 jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • ghee nebo sádlo (podle potřeby)

Postup

1
Mleté maso osolte, opepřete a dobře propracujte, aby se koření dostalo do každého kousku. Ze směsi vytvořte malé kuličky (na 1 kuličku cca 10 g masa, množství odpovídá přibližně 1 vrchovaté lžičce). Dobře je koulením mezi dlaněmi vypracujte, aby vám při pečení nepraskaly.
2
Na plotnu dejte na vysokou teplotu nahřát co největší nepřilnavou pánev. Jakmile bude rozpálená, stáhněte teplotu cca o čtvrtinu, na pánev dejte rozehřát tuk (u tučnějšího masa stačí malé množství, tuk se z masa i vypeče) a vysypte do něj všechny masové kuličky. Nechte je opéct ze všech stran. Nepromíchávejte je (zbytečně by popraskaly), pouze občas pánví zatřeste, aby se kuličky otočily.
3
Jakmile jsou kuličky opečené ze všech stran, přihoďte do pánve papriku nakrájenou na proužky a za občasného protřesení pánve ji pečte cca 2 minuty. Pak přidejte cuketu nakrájenou na půlkolečka (klidně včetně slupky, jen dobře omytou) a opět pečte cca 2 minuty. Na závěr do pánve nasypte žampiony nakrájené na silnější plátky a kolečka jarní cibulky. Opět pečte cca 2 minuty.
4
Nakonec směs osolte, opepřete (můžete trošku pokapat olivovým olejem) a podávejte – klidně samotnou nebo doplněnou o zeleninový salát či trošku domácí majonézy.

Poznámka

Syrové masové kuličky si můžete připravit předem a dát zamrazit. Pak je stačí jen chvíli před vařením nechat povolit. Počítejte pouze s tím, že pustí více šťávy a zelenina se bude spíše dusit než opkékat (pokud ji nepřipravíte na jiné pánvi ;-) ). Pokud vám hotové kuličky se zeleninou zbydou, můžete je druhý den zamíchat do našlehaných vajec a udělat si frittatu, nebo směsí naplnit jednoduchou vaječnou omeletu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mexická kakaová chilli omáčka mole s fazolemi a rýží

Rychlé těstoviny z jedné pánve s hráškem a slaninou

Cuketové nudličky se sýrovou omáčkou a bylinkami

Placičky z králíka a červené řepy s dušenou mrkví

Bezlepkové boloňské špagety

Video: Cuketové špagety Alfredo, aneb krémová smetanovo-parmezánová omáčka s kuřecími kousky

Hovězí ,,po burgundsku“

Jemná polévka s kuřecím masem a zeleninovými nudličkami

Quesadila s chorizem a černými fazolemi

Slané kornoutky

Dýňové mac & “cheese“

Indický eintopf