Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Příjemná kombinace kuřecího masa, špenátu a sýrové omáčky. Nejen zasytí a je hotová do půl hodiny, ale i velmi potěší každého vašeho nedočkavého hladového strávníka. 🙂
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na tenko
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 240 g žampionů, nakrájených na plátky

Parmazánová omáčka

  • 55 g másla
  • 2 stroužku česneku, nadrceného
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ½ hrnku kuřecího vývaru
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • ½ hrnku parmazánu, strouhaného
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky pepře
  • ½ lžičky soli
  • 1 hrnek špenátu, nasekaného

 

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte kuřecí prsa z každé strany dozlatova, přibližně 3 až 5 minut. Poté kuřecí vyndejte a dejte bokem.

2

Do pánve vsypte nakrájené žampiony a restujte doměkka. Poté dejte bokem.

3

Na omáčku v pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek, mouku, sůl a pepř. Vlijte kuřecí vývar, smetanu a přisypte parmazán. Přisypte špenát a nechte probublávat, dokud směs nezhoustne.

4

Poté přidejte kuřecí prsa, houby a nechte prohřát. Servírujte samotné nebo jako přílohu k těstovinám.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jarní ředkvičková polévka

Mrkvový koláč

Osvěžující zeleninová polévka gazpacho

Recept na lahodné košíčky Ferrero Rocher

Pampelišková zmrzlina

Dýňové rissoto s tymiánem a parmazánem

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Cuketové tacos

Krémový cheesecake s čokoládovou krustou, karamelem a smetanou

Banánová zmrzlina s arašídovým máslem

Pečené bramborové špalíky s tymiánovým máslem