Omáčka:
Palačinky:
Masová náplň:
Cibulku nakrájejete na kolečka a zpěňte na ghí. Přihoďte na jemno nastrouhanou mrkev a chvíli "opékejte". Potom přimíchejte nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření a osolte. Podlejte vodou tak, aby byla zelenina zalitá. Nechejte pod pokličkou asi 15 minut podusit.
Vytáhněte koření a omáčku rozmixujte ponorným mixérem. Pokud by vám vadila drsnější struktura omáčky, můžete propasírovat. Hrnec vraťte na plotnu, přihoďte lžičku cukru a "cvrkněte" trošičku octu. Promíchejte. Nakonec na zjemnění přidejte trochu mléka nebo smetany, ale dobře míchejte, aby se nesrazilo/a. (Pokud by se vám mléko přecejen srazilo, znovu rozmixujte.) Na talíři ozdobte pokrájenými lístky oregana.
K omáčce jsem na sucho usmažila palačinky (všechny ingredience vyšlehat).
Masová náplň: Na oleji zpěnit cibulku, přidat mleté maso, osolit, opaprikovat a dobře míchat, aby se od sebe oddělilo. Přidat ostatní koření, pokrájená rajčata a nechat 20-25 minut dusit pod pokličkou. Na palačinky položit špenátové listy, navrstvit masovou náplň a smotat. Dobrou chuť.
K rajčatové omáčce se mleté maso báječně hodí. Většinou se však podává v podobě sekané. Toto je však jednoduchá báječná obměna. A velmi chutná.