Pyré z červené řepy

V poslední době často zkouším různé kombinace na zeleninové pyré. Nedávno mě napadlo udělat pyré z červené řepy a mrkve. Nikde jsem podobný recept nenašla, což mě trochu odrazovalo, ale nakonec jsem to zkusila a stojí to za to. Pyré je sladké a lahodné. :-) Hodí se například jako příloha ke kuřeti.

All The Paleo

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 4 střední červené řepy
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř

Postup

1

řepy oškrábeme, rozkrojíme na čtvrtiny a dáme vařit s cca 200 ml vody

2

mrkev očistíme, nakrájíme na menší kusy a po 20 minutách vaření řepy přidáme do hrnce

3

řepu a mrkev dále vaříme, dokud není zelenina měkká (20-30 min.)

4

pokud je třeba, slijeme přebytečnou vodu tak, aby zbylo jen po dně (můžeme vodu slít do misky a v případě příliš hustého pyré ji do něj opět přidat)

5

přidáme máslo, vše rozmixujeme a podle chuti ještě osolíme a opepříme

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hovězí ,,po burgundsku“

10 Vánočních stromků, které můžete sníst

Kuskus s kukuřicí

Hruškový koláč s tvarohem

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Hruškový koláč „naruby“ s medovo-zázvorovou polevou

Jemný čokoládový krém do dortů i na zdobení

Melounovo-okurková limonáda

Jahodový cheesecake – mražená osvěžující dobrota

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Čokoládový koláč s křupavou krustou a jahodami

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake