Nejprve si na sebe takto naskládáme korpusy a případně ořežeme dle potřeby přečnívající části.
Každý korpus na vrchu potřeme jako klasický dort a poté čokoládovým krémem potřeme celý zevnějšek dortu. Nemusí to být nijak krásné, stejně se to překryje. Dáme do lednice.
Zatímco se dort chladí, připravíme si hmotu na potahování. Ideálně použijeme různé odstíny barev.
Hmotu si vyválíme a vykrojíme si kroužky. Ideálně budeme potřebovat 5 tmavých, 4 méně tmavé, 4 středně světlé a 3 světlé. Kombinace je ovšem na vás. Tyto kroužky použijeme na bříško sovičky.
Kruhové plátky vrstvíme odspodu a začneme od nejtmavší barvy. Vyskládáme řadu 5 tmavých, nad ní dáme řadu méně tmavých a tak dále, dokud není vše nalepeno. Pokud nechcete, klidně to může být i na přeskáčku.
Jakmile máme peří na bříšku budoucí sovy na místě, můžeme začít nanášet krém pomocí cukrářského sáčku.
Začneme odspodu tak, že vytvoříme kuličky po obvodu dortu.
Kuličky poté špachtlí, nebo jídelním nožem zatřeme směrem vzhůru.
Takto postupujeme po celém obvodu a stejným způsobem pokračujeme až na vrch dortu.
Dále si vytvoříme oči a zobák. Ze žluté hmoty uhnětené do jehlanu si vytvoříme zobák. Poté vykrojíme oči. Bílé kruhy mají průměr 2,5 cm, černé mají průměr cca 2 cm. Nakonec vykrojíme duhovky. K tomu můžeme použít například nástavec cukrářského sáčku.
Nejprve na dort přilepíme oči. Pomocí párátka připíchneme zobák. Pomocí tří kuliček žluté hmoty můžeme také vytvořit jednu a následně i druhou nožičku.
Ze zbytku hmoty vykrojíme 4 trojúhelníky pro uši. Ano ano, samozřejmě. Sovy uši nemají, mají chomáčky peří, ale takto je to nejsrozumitelnější. :) Na uši použijeme kontrastní barvy. Na vnitřek světlou, na vnější tmavou. Uši umístíme po stranách dortu.
Pokud chcete dort dovést k nesnesitelné roztomilosti, můžete jej ozvláštnit nějakým doplňkem. V tomto případě je to červená mašlička.