Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Původně recept s kuřecím masem, kde se báječně skloubí chuť česneku s gorgonzolou. Recept mi přišel velice lákavý a nechtěla jsem se o nic ošidit jen díky tomu, že nejím maso. Vždyť stačí to kuře nahradit sójovými nudličkami a je z toho výborný vegetariánský pokrm!

1001 Voyages Gourmands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g růžiček brokolice
  • 50 g másla
  • 1 balení sójových nudliček
  • Superveget nebo jiná univerzální bylinková přísada do jídla
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml bílého suchého vína
  • 100 g nastrouhané gorgonzoly nebo jiného plísňového sýra
  • sůl a mletý černý pepř

Postup

1
Sójové maso vaříme cca 20 minut s kořenícím přípravkem typu Superveget.
2
Brokolici povaříme 5 minut v páře, poté odstavíme stranou.
3
V hlubší pánvi zahřejeme máslo a orestujeme na něm sójové nudle s česnekem, až nudličky trošku zezlátnou.
4
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
5
Do pánve se sójovými nudličkami přilijeme víno a smetanu. Zamícháme a povaříme asi 5 minut při mírné teplotě a za občasného míchání až omáčka zhoustne. Přidáme brokolici a nastrouhanou gorgonzolu a zvýšíme trochu teplotu, zamícháme a necháme chvilku prohřát. Nakonec do omáčky přimícháme těstoviny, dobře promícháme a můžeme servírovat.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový kompot

Slané donuty se šmakounem

Žíhaná dobrota

Alsaský cibulový koláč

Jednoduchá hrachová polévka

Etiopská červená čočka mesir wat

Netradiční lasaně s žampiony a čabajkou

Plněné velikonoční mrkvové rolky

Rajčatová chlebová polévka (pappa al pomodoro)

Domácí borůvkový cheesecake

Placičky z králíka a červené řepy s dušenou mrkví

Nepečený dort s rybízem a domácí nutellou