Dokonalé empanadas s houbovou náplní a čerstvými bylinkami + Video

Za tento recept dáme ruku do ohně. 🙂 Stačilo je jen jedinkrát připravit a příbuzenstvo nás nezlomně prosilo o recept. Na těsto potřebujete pouze čtyři ingredience, náplň vykouzlíte v jedné pánvi. Vše je rychlé, jednoduché a chuťově naprosto skvostné 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. Připravte si těsto. Do mísy přesejte mouku a sůl. Přidejte máslo a pomocí lžíce smíchejte mouku s máslem. Přidejte vodu a zamíchejte, aby vzniklo těsto. Zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinku.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olej, poté přidejte cibuli a smažte do zlatova. Poté přisypte mrkev, česnek, papriku, žampiony a sojovou omáčku a vařte, dokud se nevypaří veškerá voda. Snižte teplotu a přidejte bazalku, petržel, sůl a pepř. Odstraňte pánev z plotny a nechte směs zchladnout.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
  4. Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrájejte kruhy o velikosti cca 12 cm v průměru.
  5. Do vykrájených koleček dejte na jednu stranu houbovou směs, posypejte sýrem a přiklopte druhou polovinou. Zmáčkněte okraje pomocí vidličky.
  6. Položte hotové pirožky na pečicí papír. Potřete každý rozšlehaným vajíčkem a dejte péci na 25 až 30 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé. Nechte maličko vychladnout a podávejte.

Videorecept

 

Ingredience

Těsto

  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 110 g másla, nakrájeného na kousky, chladného
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 až 6 lžíce ledové vody

Houbová náplň

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, pokrájené
  • 1 střední mrkev, nastrouhaná
  • 4 stroužky česneku, nakrájený
  • 4 or 5 střední žampiony, nakrájené
  • 1/2 červené papriky
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • trochu čerstvé petržele
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • sůl a mletý černý pepř
  • 1/3 hrnku sýru, nastrouhaného
  • rozšlehané vejce na potírání
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Vánoční perníčky

Krkovička s rajčátky a mrkví

Recept na sušenkové medvídky, kteří objímají oříšky

Pečené marinované kukuřice

Pomazánka z pečené červené řepy, s řeřichou a citrónovou šťávou

Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem

Zdravé hranolky ze sladkých brambor pečené v troubě do 30 minut

Bezlepkový jablečný štrůdl

Video: Jednoduché čokoládové lanýže na 4 způsoby

Jahodový chia dezert

Lehká pomazánka z ricotty a vajec