Dokonalé empanadas s houbovou náplní a čerstvými bylinkami + Video
Za tento recept dáme ruku do ohně. 🙂 Stačilo je jen jedinkrát připravit a příbuzenstvo nás nezlomně prosilo o recept. Na těsto potřebujete pouze čtyři ingredience, náplň vykouzlíte v jedné pánvi. Vše je rychlé, jednoduché a chuťově naprosto skvostné 🙂

Ingredience
Těsto
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- 110 g másla, nakrájeného na kousky, chladného
- 1/2 lžičky soli
- 4 až 6 lžíce ledové vody
Houbová náplň
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, pokrájené
- 1 střední mrkev, nastrouhaná
- 4 stroužky česneku, nakrájený
- 4 or 5 střední žampiony, nakrájené
- 1/2 červené papriky
- pár lístků čerstvé bazalky
- trochu čerstvé petržele
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl a mletý černý pepř
- 1/3 hrnku sýru, nastrouhaného
- rozšlehané vejce na potírání
Postup
- Připravte si těsto. Do mísy přesejte mouku a sůl. Přidejte máslo a pomocí lžíce smíchejte mouku s máslem. Přidejte vodu a zamíchejte, aby vzniklo těsto. Zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinku.
- Ve velké pánvi zahřejte olej, poté přidejte cibuli a smažte do zlatova. Poté přisypte mrkev, česnek, papriku, žampiony a sojovou omáčku a vařte, dokud se nevypaří veškerá voda. Snižte teplotu a přidejte bazalku, petržel, sůl a pepř. Odstraňte pánev z plotny a nechte směs zchladnout.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
- Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrájejte kruhy o velikosti cca 12 cm v průměru.
- Do vykrájených koleček dejte na jednu stranu houbovou směs, posypejte sýrem a přiklopte druhou polovinou. Zmáčkněte okraje pomocí vidličky.
- Položte hotové pirožky na pečicí papír. Potřete každý rozšlehaným vajíčkem a dejte péci na 25 až 30 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé. Nechte maličko vychladnout a podávejte.
Videorecept
Mohlo by vás zajímat:
bylinky houby pečení snadné recepty žampiony
Zdroj: www.homecookingadventure.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře