Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou

Plněná panenka je na přípravu velmi jednoduché jídlo. Můžete plnit vším, co máte rádi. Já dnes zvolila kombinaci mozzarelly, sušených rajčat a schwarzwaldské šunky, což mám velmi v oblibě. Bohužel jsem neměla čerstvou bazalku, ve skleníku už mi pomrzla, a tak jsem se musela spokojit s petrželkou. Ale vy klidně přidejte bazalku, pokud máte ;-).

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 očištěnou vepřovou panenku
  • pár plátků sušené šunky
  • 1 mozzarellu
  • hrst sušených rajčat naložených v oleji
  • petrželka nebo bazalka
  • pepř a sůl

olej

  • trochu koncentrovaného vývaru do šťávy (popř. demi glace), můžete použít i malé množství bílého vína
  • kousek másla a cca 1 KL hladké mouky

Postup

1

Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe nejprve šunkou, poté nakrájenou mozzarellou a posekanými rajčaty a bylinkami. Svineme a upevníme provázkem.

2

Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1–2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C na cca 8–10 minut (podle velikosti panenky).

3

Z pánve slijeme přebytečný olej, výpek podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.
Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness makovo-tvarohový zákusok

Pohankové knedlíky

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

citronove ricottove testoviny

Citronové ricottové těstoviny s rukolou

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Pečená snídaňová omeleta

Špagety s pestem a ricottou

Špagetová dýně s houbovou omáčkou

Veganská jahodová zmrzlina bez tuku

Extra rychlé citronové lanýže z bílé čokolády

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Domácí melounová limonáda