Murkha dhál

Toto jídlo jsem si velmi oblíbila. Kdo má rád červenou čočku, tak si ho oblíbí také:) A vůbec není tak složitý, jak se zdá.

andry

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g másla
  • 2 lžíce hořčičných semínek
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvorového kořene
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 najemno nasekané chilli papričky bez semínek
  • 225 g červené čočky
  • 1 l vody
  • 3 dl kokosové mléko, sůl

Postup

1

V pánvi s těžkým dnem rozehřejte na mírném plameni máslo. Přidejte hořčičná semínka a pánev přikryjte, až uslyšíte, že semínka praskají, přidejte cibuli, česnek, zázvor. Odkryjte a vařte 7-8 minut, dokud není cibule měkká a česnek nezhnědne. Vmíchejte kurkumu a chilli papričky a vařte 1-2 minuty, dokud papričky trochu nezměknou.

2

Přidejte čočku a za občasného míchání vařte 2 minuty, dokud čočka nezesklovatí. Vmíchejte vodu, kokosové mléko a sůl. Přiveďte k varu, potom zmírněte plamen a nechte bublat 40 minut. Dhál můžete podávat s vajíčkem, nebo arabským chlebem.

Poznámka

Pro masožravce třeba i s klobáskou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Matcha dort

Polenta se sušenými rajčaty a olivami

Zapékaná tortila na snídani

Hruškový ocet

Božský pečený seitan

Vánoční perníčky

Ovesné vafle

Křehké kynuté uzlíky s česnekem a strouhaným čedarem

Pravá česká bramboračka

Svěží fenyklový salát

Zeleninové placky s kuřecím masem