Informace
- aktivní příprava 20 minut
- 3 hodiny 20 minut celková doba přípravy
- 12 porcí
Dejte sušenky do mixéru a namixujte na hrubé drobky.
Do velké mísy dejte drcené sušenky, hnědý cukr, mouku, rozpuštěné máslo a společně promíchejte. Tuto směs rozprostřete po pečícím plechu vystlaným pečícím papírem a pečte na 175ºC po dobu 20 minut. Nechte vychladnout, rozkrojte v půli a dejte stranou.
V míse na šlehání zkombinujte bílky a cukr a šlehejte na nejvyšší stupeň. Po chvíli přidejte smetanu a šlehejte cca 5 minut, dokud nebude směs vyšlehaná.
Do směsi přidejte šťávu z citronu a smetanový sýr. Sýr a šťávu jemně vešleháme, aby šlehačka nespadla.
Do vyšlehaného krému jemně vmícháme jahody.
Máslem vytřeme požadovanou nádobu a na její dno přitlačíme polovinu směsi z drcených sušenek. Na ně natřeme krém s jahodami a posypeme zbytkem sušenkového drobu.
Přikryjte a dejte na tři hodiny do mrazáku. Dobrou chuť!