Makovec bez mouky

Díky tučnosti potravin není zcela dietní, ale je plný velmi zdravých tuků.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Makovec:

  • 4 vejce
  • 1 banán
  • 80 g mandlové mouky (já použila mandlovou drť z domácího mandlového mléka)
  • 120 g mletého máku
  • 25 g chia semínek
  • 25 g medu (1 velká lžíce)
  • 1 ČL prášku do pečiva

Poleva:

  • 40 g hořké min. 70% čokolády
  • 40 g mascarpone

Postup

1

Z bílků vyšlehat sníh, ostatní ingredience rozmíchat a opatrně přimíchat sníh. Vylít na plech s pečicím papírem, péct na 180–185 °C cca 25 minut. Nechat vychladnout.

2

Čokoládu nechat rozpustit v mikrovlnce či ve vodní lázni a ne zcela horkou smíchat s mascarpone. Směsí potřít korpus. Nechat vychladit, podávat s ovocem dle chuti. Dobrou chuť.

3
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banánový mugcake

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Rajčatová polévka s mozzarelou a bazalkou

Šmakounova žemlovka

Švestková povidla

Tuniakové karbonátky

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Čočkový hummus – novinka mezi pomazánkami

Smíchat a upéct – Bleskový makový koláč s jablky

Smoothie s lesním ovocem

Řezy eskymo

Pop tarts, jedinečné plněné americké taštičky

Arabský hummus se sušenými rajčaty