Lokše

Vyzkoušejte na milion způsobů. :-)

Monika Žižková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5-6 ks vařených brambor
  • sůl
  • hladká mouka dle potřeby
  • máslo na potření

Postup

1

Uvaříme brambory, rozmačkáme na bramborovou kaši a necháme vychladnout.

2

Ke kaši přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které zpracujeme do tvaru válečku (nesmí se lepit). Z něj krájíme stejné dílky, které vyválíme na placky silné asi 0,3 - 0,5 cm.

3

Lokše pečeme na SUCHÉ pánvičce z obou stran.

4

Potíráme rozpuštěným máslem. Plníme každý dle svých chutí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové placičky s ovesnými vločkami

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Vepřové na houbách

Cizrnový koláč s malinovou omáčkou

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Tradiční žitné perníčky

Makedonský sladký chléb kozinjak

Brownies z fazolí

Slaný olivový koláč bez mouky

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Expresní večeře: Těstoviny s avokádovou omáčkou

Velikonoční nádivka po vegansku