Lokše

Vyzkoušejte na milion způsobů. :-)

Monika Žižková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5-6 ks vařených brambor
  • sůl
  • hladká mouka dle potřeby
  • máslo na potření

Postup

1

Uvaříme brambory, rozmačkáme na bramborovou kaši a necháme vychladnout.

2

Ke kaši přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které zpracujeme do tvaru válečku (nesmí se lepit). Z něj krájíme stejné dílky, které vyválíme na placky silné asi 0,3 - 0,5 cm.

3

Lokše pečeme na SUCHÉ pánvičce z obou stran.

4

Potíráme rozpuštěným máslem. Plníme každý dle svých chutí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Přílohový květákový salát s mandlovým kuřecím řízkem

Snadná kakaová kolečka s pomerančovou marmeládou a čokoládovým krémem

Podzimně laděné brownies s dýňovým pyré a oříšky

Video: Hovězí stroganov s těstovinami z jedné pánve

Svatomartinské rohlíčky

Hokaido krémová polévka

Rýžové nudle se zeleninou

Čokoládová kaše s banánem a burákovým máslem

Kuře na citrusech

Chia pudink s malinami a citrónem bez rafinovaného cukru

Francouzský toast

Krevety se zeleninovým kuskusem