Lahodné třešňovo-citronové sušenky

S jemnou chutí másla, sladkým třešňovým džemem a osvěžující citronovou polevou jsou tyto sušenky naprosto neodolatelné. Ideální ke kávě, čaji nebo jen tak jako sladká pochoutka pro vaše blízké.

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

S jemnou chutí másla, sladkým třešňovým džemem a osvěžující citronovou polevou jsou tyto sušenky naprosto neodolatelné. Ideální ke kávě, čaji nebo jen tak jako sladká pochoutka pro vaše blízké. Připravte si je podle našeho jednoduchého receptu a uvidíte, jak rychle zmizí!

Ingredience

  • 1 hrnek změklého nesoleného másla
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 a 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek třešňového džemu
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 2-3 lžíce citronové šťávy
  • Kůra z 1 citronu
  • Žluté potravinářské barvivo (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte plech pečicím papírem.

2

Ve velké míse utřete máslo s krystalovým cukrem do světlé a nadýchané konzistence.

3

Postupně zašlehejte vejce jedno po druhém a přidejte vanilkový extrakt.

4

V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.

5

Postupně přidávejte suché ingredience do směsi mokrých ingrediencí a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.

6

Na připravený plech pokládejte kulaté lžičky těsta s rozestupy cca 5 cm.

7

Palcem nebo zadní stranou lžíce udělejte do středu každé sušenky důlek a naplňte jej malým množstvím třešňového džemu.

8

Pečte 10-12 minut, nebo dokud okraje nejsou lehce zlatavé. Nechte sušenky několik minut chladnout na plechu, potom je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

9

V malé misce vyšlehejte moučkový cukr, citronovou šťávu a citronovou kůru do hladké konzistence. Pokud chcete, přidejte žluté potravinářské barvivo.

10

Polevou pokapejte vychladlé sušenky a nechte ji ztuhnout před podáváním.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Domácí křupavé bagety s dýňovými a slunečnicovými semínky

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Video: Luxusní roláda ze zapečených brambor s italskou a ricottovo-špenátovou náplní

Pikantní udon nudle s tofu

Plněná kuřecí kapsa se švestkovou omáčkou

Kokosové mléko za pár korun

Lososový tatarák s opečenými toasty

Nízkotučné cuketové brownies

Lokše s povidly a mákem

Výborné brambory pečené v troubě

Vepřová panenka s jarní náplní