Maso:
Příloha:
Na ozdobu:
Kuřecí prsa omyjte, osušte a zbavte všeho, co na nich nechcete. Poté je rozřežte zešikma na menší plátky, které osolte a posypte parikou.
V pánvi rozehřejte trochu kakaového másla (kdo nemá, může klidně použít olej) a zprudka na něm prsa z obou stran orestujte.
Pak přidejte lžíci medu (doporučuji nejprve méně, abyste šťávu neměli příliš sladkou, med se dá kdykoli přidat) a podlijte trochou vody. Přihoďte špetku mleté skořice.
Maso nechte podusit pod poklicí doměkka. Občas otočte, aby se šťáva dostala na každý kousek.
Mezitím si uvařte bulgur dle tradičního postupu (poměr 1:2 bulgur/voda).
Mandle a brusinky nahrubo pokrájejte a vhoďte do hrnce na rozehřáté kakaové máslo. Nechejte mírně opražit, ale občas promíchejte.
Nakonec k mandlím a brusinkám přisypte uvařený bulgur, promíchejte a přidejte lžičku kokosového mléka (kdo ho má rád, může si dle chuti dopřát i víc). Osolte do požadované chuti.
Obě dobroty přendejte na talíř, maso přelijte medovou šťávou (máte-li čas, nechte chvíli zredukovat a šťáva bude hustší). Jako chuťově vhodnou ozdobu doporučuji kolečko pomeranče.