Vezmeme si tofu, obalíme ho v papírové utěrce a řádně vymačkáme přebytečnou vodu. Poté nakrájíme na kostičky a bez oleje opečeme. Ujistíme se, že je do zlatova opečeé na všech stranách. Až je hotové, dáme na talíř.
Nakrájíme si lilek na kostičky a z jarní cibulky jen bílou část prozatím. Oboje dáme na pánev a přidáme sezamový olej. Opékáme, dokud lilek není měkký. Asi 8 minut. Pote přidáme rozetřený česnek a opékáme další 2 minutky.
V malé misce si promícháme omáčku – sojová omáčka, ocet, zázvor a javorový sirup. Přidáme do pánve s opečeným lilkem.
Poté přidáme již opečené tofu a zbylou zelenou nasekanou část jarní cibulky. Občas promícháme a smažíme, dokud omáčka není vypařená.
Je to opravdu lehké jídlo a ráda jej podávám s celozrnnou rýží a nebo můžete i samotné. :-) Je to mňamka. Dobrou chuť vám přeji!