Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Nejjemnější máslové sušenky, které jsem kdy máčela v čaji 🙂 Stačí vám pouze 6 základních ingrediencí a můžete si doma připravit krásné a křehké cukroví, které se skvěle hodí k čaji, kávě i na sváteční stůl.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: cca 24 kusů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr a vanilku smíchejte v misce do pěny. Přidejte mouku, sůl a smíchejte do větších kousků. Přilijte mléko a smíchejte vše dohladka.

Vánoční cukroví - křehká máslová kolečka s vanilkou

Krok 2

Těsto vložte do cukrářského sáčku s zdobičkou ve tvaru hvězdice. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte malé větrníky z těsta. Mezi jednotlivými sušenkami dělejte větší mezery.

Vánoční cukroví - křehká máslová kolečka s vanilkou

Krok 3

Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut nebo dozlatova. Nechte sušenky úplně vychladnout a poté skladujte v suchu a chladnu.

Vánoční cukroví - křehká máslová kolečka s vanilkou

Ingredience

 

  • 220 g másla, pokojové teploty
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce mléka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy

Smažené mini koblížky z jogurtového těsta

Kuře na pomerančích s brusinkami

Křupavé sýrové spirály z kynutého těsta

Vločkové koláčky s rybízem

Pudink s ovocem a tvarohem

Lehká avokádová pěna s banánem a kakaem

Podzimní jablečný koláč se skořicí

Jogurtové lívance

Jemné linecké vánoční cukroví

Francouzská cibulačka s metaxou!

Luxusní čokoládový dort s vrstvou cheesecaku s příchutí arašídového másla