Kapsičky z rýžového papíru

Kapsičky, rolky a závitky z rýžového papíru se dají dělat na milion způsobů. Na studeno na teplo. Rýžový papír je má oblíbená surovina a dá se sehnat ve zdravé výživě za asi 45 Kč/ bal. nebo u vietnamců za 25 Kč/ stejné bal. Jeho použití je jednoduché. Stačí na pár sekund namočit do horké vody, naplnit, svinout a ihned servírovat. Sám o sobě je rýžový papír chuťově nevýrazný, hodí se proto pro všechny druhy náplní. Lehké jídlo, které si oblíbí snad každý a vypadá efektně.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • rýžový papír ( 4 – 5 ks )
  • 2 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 2 hrsti čínského zelí
  • 50 g čerstvého hrášku
  • 1 menší mrkev
  • 1 nožka jarní cibulky
  • česneková pasta asi 1/2 lžičky
  • olej
  • pepř

Postup

1

Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na oleji, dochutíme česnekovou pastou ( popř. česnekem a solí ) a pepřem.

2

Směsí budeme plnit rýžový papír. Přichystejte si zleva doprava: rýžový papír, širokou plochou pánev s teplou vodou, zeleninovou směs, kulaté prkénko, talíř.

3

Vezměte jeden rýžový papír, namočte na pár sekund ( opravdu asi jen 5 ) do horké vody, přendejte na prkénko - papír už bude měkký, na papír klidně doprostřed dejte asi 2 lžíce zeleninové směsi a zabalte - na půl a přeložit okraje směrem doprostřed alá tortila, vznikne kapsička, přendat na talíř a zopakovat vše ještě 3 x, jelikož 1 porce jsou asi 4 závitky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Etiopská červená čočka mesir wat

Jemné řezy s čokoládovým pudinkem a drobenkou

Rizoto s hříbky

Osvěžující mangová panna cotta

Domácí chleba

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Video: Nejvláčnější brownies s extra kousky čokolády

Osviežujúci ríbezľový koláč

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského

Pečené maso s brambory na tymiánu

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory