Jemná kakaová kolečka s hutnou čokoládovou náplní

Tomuto cukroví se tradičně říká išlské a má mnoho podob. Dnešní recept vyniká svou náplní, kterou tvoří kombinace vysokoprocentní smetany a kvalitní hořké čokolády. Této chuti se nic nevyrovná.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 200 g másla
  • 315 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce kakaa

Krém

  • 500 ml 40% smetany
  • 200 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
  • 1 lžíce oleje

Postup

1

Vyšlehjete máslo s cukrem do pěny, přidejte žloutky a mouku s kakaem. Vše zamíchejte v hladké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a dejte aspoň na hodinu do lednice.

2

Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte kolečka, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.

3

Vyhřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 10 až 15 minut. Nechte úplně vychladnout.

4

Mezitím v rendlíku ohřejte smetanu (nesmí vařit) a zalijte jí 150 g čokolády v horkuvzdorné míse. Promíchejte dohladka a nechte vychladnout na krémovou konzistenci.

5

Zbytek čokolády rozpustěte se lžící oleje a namočte do ní polovinu množství koleček.

6

Vychladlým krémem plňte kolečka a přiklopte druhým s čokoládovou polevou. Skladujte v chladu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božské čokoládové kostky

Cibulový koláč s nivou

Kuřecí křidélka v medové marinádě

Celozrnné špaldové perníčky

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Rebarborový koláč s jemným krémem

Domácí rohlíky

Řepa s kozím sýrem

Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Avokádovo-vaječné mini wrapy

Cuketová pizza bez mouky

Lívance z podmáslí