Předehřejte troubu na 180 °C a formu o velikosti 20×30 cm vyložte pečícím papírem.
Na jemno nakrájejte 150 g hořké čokolády, nahrubo její zbytek a bílou čokoládu.
Na jemno nakrájenou čokoládu rozpusťte nad parou nebo v mikrovlnce. Dejte bokem vychladit.
Máslo a 350 g cukru vložte do mísy a rozšlehejte do pěny. Přidejte 4 vejce po jednom a poté přidejte mouku, kakao, kypřící prášek a špetku soli. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a nahrubo nasekanou hořkou čokoládu. Těsto nalijte do připravené formy a uhlaďte povrch.
Do mísy vložte krémový sýr a rozšlehejte do krémova. Přidejte poslední vejce a cukr. Bílé těsto nadávkujte na čokoládové a pomocí špejle vytvořte lehké mramorování.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde s drobečky.
Nechte úplně vychladnout, než budete krájet.