Jahodová ovesná kaše

Co si budeme povídat, najít v dnešní době čas na pravidelné svačení, je občas nadlidský úkol. Ovesná kaše je ale něco, co Vás spolehlivě zasytí na celé dopoledne. Pomalu, ale jistě se blíží jaro, a tak jsem si řekla, že je nejvyšší čas začít z mrazáku spotřebovávat loňskou úrodu a udělat místo na novou. Objevila jsem ještě pár krabiček zamražených jahod z minulého léta a jednu jsem se rozhodla rozvařit s ovesnými vločkami a měla jsem tak krásně voňavou a přirozeně sladkou kaši k snídani.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 2 větší porce:

  • 400 g mražených jahod (samozřejmě lze použít i čerstvé)
  • 80 g ovesných vloček
  • 1 lžíce strouhaného kokos
  • + kokos, granola a oříšky na ozdobu

Postup

1

Mražené jahody vložte do rendlíku a dejte rozehřát na sporák. Jahody během rozmražování pustí hodně šťávy, takže není potřeba do kaše lít mléko ani vodu.

2

Až jsou jahody teplé, zasypeme je ovesnými vločkami a kokosem a zhruba 5 minut vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne. Pokud máte sladké jahody ze zahrádky, není potřeba kaši nijak doslazovat.

3

Hotovou kaši ozdobíme kokosem, oříšky a granolou a podáváme ji teplou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnné těstoviny s brokolicí a česnekem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jemné celozrnné sušenky s jablky, banánem a mrkví

Jednoduchý kokosový moučník bez mouky

Zázvorová cizrna

Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla

Trhané kuře s medovo – česnekovou omáčkou

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Sangrie z bílého vína s broskvemi, malinami a mátou

Video: Nepečený duhový dort plný čerstvého ovoce a oříšků, za který vám tělo poděkuje

Bezlepkový makový koláč s citrónovým krémem

Jarní ředkvičková polévka

Vláčné citrónové sušenky s krémovým sýrem a cukrovou polevou