Jáhelník s uzeným tofu a kysaným zelím

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • 400 g kysaného zelí
  • 3 vejce
  • 2 uzené tofu
  • 2 cibule

koření

  • sůl, mletý kmín, bobkový list, sušená bazalka
  • olej

Postup

1

Jáhly důkladně propláchneme a 2x spaříme vařící vodou (nebudou pak nahořklé). Zalejeme vodou v poměru 1 : 2 (jáhly : voda). Poté přisypeme veškeré koření a vaříme do měkka. Po uvaření vyndáme bobkový list.

2

Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do zlatava s najemno pokrájeným tofu. Zelí slijeme a pokrájíme na menší kousky. Vše sesypeme do jedné mísy a přidáme žloutky. Vyšleháme sníh z bílků a jako poslední ho přidáme do mísy a zamícháme.
Přendáme do vymazaného pekáčku nebo použijeme pečicí papír. Pečeme v troubě asi 35 minut při teplotě kolem 200 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

5 atraktivních letních receptů z cukety

Losos pečený s rajčaty, zelenými fazolkami a pestem

Rychlá křehká pizza z těsta se zakysanou smetanou

Králík na rozmarýnu

Recept na lahodný čokoládový dort s polevou

Koka sušenky

Domácí horká čokoláda

Pečený čaj

Tvarohové koláčky s třešněmi

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Extra čokoládové veganské muffiny

Vietnamské letní závitky s kachním prsíčkem