Houbová omáčka

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Lahodná krémová houbová omáčka vás nadchne. Bohatá chuť a krémová textura z ní dělají oblíbenou volbu pro milovníky hub a kvalitní domácí kuchyně. Skvěle se hodí k těstovinám, knedlíkům, rýži nebo masu. Tato omáčka je připravena z čerstvých hub, jako jsou žampiony, lišky nebo hříbky, které dodávají bohatou chuť.

Ingredience

  • 300 g čerstvých hub (žampiony, lišky, hříbky nebo směs různých hub)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Špetka muškátového oříšku
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

1

Příprava hub: Houby očistěte a nakrájejte na plátky nebo menší kousky.

2

Smažení cibule: Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci nebo na pánvi rozpusťte máslo a na středním ohni osmažte cibuli dozlatova.

3

Přidání česneku a hub: Přidejte nasekaný česnek a houby. Smažte, dokud houby nepustí vodu a ta se nevypaří (asi 5-10 minut).

4

Zahuštění omáčky: Posypte směs moukou a dobře promíchejte. Nechte mouku lehce opéct (asi 1 minutu), aby ztratila svou syrovou chuť.

5

Přidání vývaru a smetany: Postupně přilévejte vývar za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky. Poté přidejte smetanu a promíchejte.

6

Vaření omáčky: Přiveďte omáčku k varu, snižte teplotu a nechte mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne (asi 10-15 minut). Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu více vývaru nebo smetany.

7

Dochucení: Osolte, opepřete podle chuti a přidejte špetku muškátového oříšku.

8

Podávání: Hotovou omáčku podávejte ozdobenou nasekanou čerstvou petrželkou. Výborně se hodí k těstovinám, knedlíkům, rýži nebo masu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Králík na rozmarýnu

Kapustové karbanátky netradičně

Vegetariánské kari

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Kuřecí kung pao s kešu

Hovězí oháňka s grilovanou polentou

Zapečené lilky

Mrkvové špagety s guacamole

Jednoduchý kuskus s vařenou zeleninou

Pečený květák s česnekem a slaninou hotový za půl hodiny

Pikantní hrachová kaše

Video: Plněný pizza chleba s italským salámem, mozzarellou a čedarem