500 g kuřecího masa (ideální jsou stehenní řízky)
100g slaniny
500 g zeleniny (paprika červená, žlutá a zelená, cuketa). Případně může být i brokolice, lilek…
Kvalitní gril s poklopem. Doporučuji vybírat na https://i-market.cz/102-grily
Suroviny nakrájejte na kostičky, resp. . čtverečkyPostupně je napichujte na špejle, případně je možno využít speciální kovové hroty (avšak nedoporučuji tenké kulaté kovové, na kterých se suroviny protáčí a je pak problém je grilovat rovnoměrně). Vedle kuřecího masa doporučuji dávat vždy kousek slaniny, nebo masnějšího salámu, který dodá masu chuť a šťávu. Připravte si směs na potírání dle vlastní chuti (já používám olej, trochu piva a koření na kuře).
Pak už jen stačí dát špízy na gril, občasně je potřít a otočit. Grilujte za vyšší teploty tak, aby se maso zbytečně nevysušilo. Při správných podmínkách je maso hotové za cca 15 minut.
Podávejte buď samotné, nebo s kouskem opečeného pečiva (kaiserka).