Korpus
Krém
Na ozdobu
Krém
Základ na krém je třeba připravit den předem - zamíchejte oba dva bílé jogurty v misce a pak je nechte přes noc v lednici okapat na plátýnku - oddělí se syrovátka, kterou můžete použít třeba do chleba; nahoře v plátýnku zůstane krémový sýr.
Korpus
Troubu předehřejte na 180 °C.
Rozmačkejte banány. Ve větší míse smíchejte mouku s jedlou sodou. K mouce přidejte banány a jablečné pyré a promíchejte. Menší hlubší plech nebo menší dortovou formu vyložte pečícím papírem a rozprostřete na něj těsto. Já jsem pekla korpus v dortové formě asi 30 minut. Po vychladnutí jsem na korpusu vrchní část zarovnala a tento vrch byl spodkem dortu. Poté jsem dort rozřízla na 3 části.
Krém
Do základu na krém přidejte 6 rozmixovaných jahod a pečlivě promíchejte.
Já jsem si krém rozdělila na dvě části a pouze do té jedné jsem přidala jahody.
Tímto krémem jsem promazala jednotlivé části dortu.
Druhou částí krému - tou bílou jsem pomazala celý dort, který jsem následně dozdobila jahodami.
Zdobit můžete i borůvkami.