Domácí zeleninový bujón

Na tento "bujon" od babičky nedám dopustit. Přidávám ho skoro do všech polévek namísto kupovaného.

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 90 dkg celeru
  • 90 dkg mrkve
  • 90 dkg kapusty
  • 60 dkg petržele
  • 50 dkg květáku
  • 10 dkg petrželové nati
  • 10 dkg celerové nati
  • 40 dkg kedluben
  • 1 kg soli
  • 0,5 kg tuku Omega
  • 0,5 kg sádla

Postup

1

Všechny ingredience kromě tuku a soli buď semeleme, nebo rozmixujeme, ale rozmixujeme tak, aby nevznikla kaše, ale aby zůstaly malinkaté kousky. Tuto směs osolíme a osmažíme na sádle. Přendáme do čistých, suchých sklenic, které se dají uzavřít víčkem.

2

Rozpustíme si Omegu a zalijeme zeleninu ve skleničkách asi 1cm vysokou vrstvou. Po vychladnutí nám tuk vytvoří "víčko", které zeleninu uzavře ve sklenici a nebude se kazit. Sklenice zavíčkujte a uskladněte k pozdějšímu použití. Doporučuji uskladnit na chladnějším místě.

Poznámka

Použijte do polévek jako dochucovadlo namísto zeleninového bujonu koupeného v obchodu, stačí 1–2 lžíce. Pozor, směs je dost slaná, proto polévku nesolte před použitím „bujonu“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Domácí medové máslo se skořicí

Italský koktejl

Špagety s tuňákem a cizrnou

Salát s avokádem a kuřecím masem

Jemné citrónové tiramisu s citrónovým likérem a smetanou

Rychlý fitness koláč s borůvkami

Video: Voňavé hot cross buns – anglické bochánky s křížem vylepšené o kousky čokolády

Smažené sýrové tyčinky v křupavém obalu

Makový dort s pečenými švestkami a citronovým krémem

Lehký a vynikající salát z avokáda a sýru feta

Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou