Všechny sušené ingredience nakrájíme na malé kostičky a smícháme s vločkami a semínky.
Zmixujeme jablko, banán, olej a sirup. Tuto kaši zamícháme do suchých přísad.
Pec si rozhřejeme na maximum a směs dáme na pekáč s nepřilnavým povrchem, poté troubu stáhneme na minimum. Během pečení 2–3x prošoupneme na plechu, aby se müsli rovnoměrně opékalo. Pečeme (sušíme v troubě) dozlatova. Müsli ztvrdne až po vychladnutí.
Skladujeme v uzavíratelné nádobě na poličce, prý směs vydrží až měsíc. Ale nemám to vyzkoušeno, vždy jsem ho rychle snědla. :) Ideální je například s rosltinným mlékem nebo sójovým dezertem apod. Pro nevegany samozřejmě s jogurtem. Toto müsli můžeme počítat do fitness receptů z toho důvodu, že značné množství másla jsem zde nahradila jablkem a banánem a ušetřila spoustu nepotřebného tuku. Dobrou chuť.