Domácí bounty tyčinky

Spotřeba tyčinek Bounty u nás v posledních měsících nějak vzrostla. Můj manžel je vyměnil za sušenky Knoppers, proto jsem se rozhodla, že mu je udělám v domácí variantě.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g strouhaného kokosu
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • Vanilkový extrakt
  • 200 g kvalitní mléčné čokolády
  • Angostura Orange Bitters

Na ozdobu:

  • nasekané pistácie
  • strouhaný kokos

Postup

1

Kokos si v míse smícháme s kondenzovaným mlékem a několika kapkami vanilkového extraktu a dobře rukou propracujeme. Směs necháme 10 minut odležet, aby se nám kokos nasákl.

2

Z kokosu začneme pomocí ve vodě namočených prstů tvořit požadovaný tvar. Já dělala minikvádry, zkoušela jsem ale i kuličky a taky skvěle fungují. Hotové tyčinky pokládáme na pečící papír.

3

Vytvořené tyčinky dáme minimálně na půl hodiny do mrazáku.

4

Mezitím si oloupeme pistácie na ozdobu a nasekáme nadrobno.

5

V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu, do které nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters.

6

Vyndáme z mrazáku tyčinky a obalíme je pomocí dvou vidliček ze všech stran. Každou ihned posypeme pistáciemi nebo kokosem.

7

Tyčinky necháme před podáváním ještě chvíli v lednici vychladit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Česnekový bůček

Kandovaná dýně

Italské chlebové tyčinky Grissini

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Perníčkové tiramisu

Domácí chleba

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Kuřecí jednohubky v schwarzwaldské šunce na party

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Cizrna na paprice

Arašídový dort s podmáslím a cukrovou polevou

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem