Velmi dekadentní čokoládový dort s čokoládovým ganache krémem. Ač se může z počátku zdát složitý, jedná se o velmi jednoduchý recept, který zvládne téměř každý!
Metla
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
korpus
½ hrnku kokosové mouky
½ hrnku kakaa
špetka soli
1 čaj lžíce vanilky
1 čaj lžíce skořice
2 ½ čaj lžíce jedlé sody
6 vajec L velikosti
4–8 pol lžic medu či jiného sladidla, dle vlastní volby
½ hrnku kokosového mléka
½ hrnku olivového nebo kokosového oleje
trocha oleje na vymazání formy
ganache:
200 ml smetany na šlehání (nejlépe 30 % a více tuku) – či pro paleo verzi kokosového krému
200 g čokolády, nadrobno
Postup
1
V míse si smíchejte suché ingredience – kokosovou mouku, kakao, sodu, skořici a vanilku. Pořádně promíchejte, abyste měli kompaktní směs.
2
Přidejte tekuté ingredience a pořádně rozmíchejte, abyste neměli hrudky.
3
Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si formu na pečení, vymažte strany olejem či tukem. Nalijte těsto do formy.
4
Pečte 45–60 minut, po 45 minutách zkuste párátkem, zda vyjde čisté, pak už teoreticky nemusíte péct dále.
5
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout a nechte ve formě.
6
Krém ganache: v malém hrnci rozehřejte smetanu či kokosový krém. Nepřiveďte však k varu.
7
Nasypte čokoládu či čokoládovou hmotu posekanou nadrobno a nechte asi 3 minuty stát.
8
Poté pomalu rozmíchejte a zbavte se hrudek, pokud zůstanou, tak použijte cedník při nalívání na těsto. Můžete různě vytvarovat, ale já jsem nechával ploché.
9
Nalijte na těsto a dejte vychladit, za dvě hodiny zhruba budete mít co podávat. Můžete podávat posypané hoblinkami čokolády. Ostrým nožem nakrojte a podávejte.