Čokoládovo – borůvkový dezert do skleničky

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g vanilkových sušenek Tastino Petit Beurre (lidl)
  • FinCarré čokoláda na vaření (lidl)
  • 50 g mandlí
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1 kelímek 31% šlehačka ke šlehání
  • smetana fix
  • čerstvé borůvky

Postup

1

Sušenky a mandle vložte zvlášť do robotu a rozmixujte je co nejvíce dohladka.

2

Obě dvě směsy smíchejte spolu s rozpuštěným máslem. Vnikne vám spíše taková drobenka.

3

Nyní si ve vodní lázni rozpusťe 1/2 tabulky čokolády. Až bude čokoláda zcela rozpuštěná vmíchejte do ní cca 50ml (půlku kelímku) smetany ke šlehání a pořádně promíchejte.

4

Zbytek 31% šlehačky (půl kelímku) nalijte do vyšší nádoby a přidejte cca 1/3 sáčku smetana fix, který vám pomůže šlehačku pěkně vyšlehat.

5

Do hotové šlehačky stačí vmíchat čerstvé borůvky, aby jste dosáhli fialového nádechu a ochucení šlehačky.

6

Nyní začněte do skleničky vrstvit sušenkovou drobenku, čokoládu, borůvkovou šlehačku, opět sušenkovou drobenku a poté skleničku ozdobíte čerstvými borůvkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Domácí toblerone

Video: Koláčkové mozzarellové bomby přelité česnekovým máslem

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Čočková polévka se zeleninou

Anglie – kávovo-ořechový dort

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Kuřecí burger s rukolou a salátem

Vegetariánské chilli con carne

Brie pečený s malinami, vlašskými ořechy a medovou zálivkou

Hrníčkový mrkvový dort s mascarpone krémem

Domácí karamelové Twix tyčinky