Domácí čokoládové pralinky s kávovým likérem a smetanou

Připravte si domácí čokoládové pralinky, které vypadají, jako kdybyste je koupili v kvalitní čokoládovně. Stačí vám pouze 5 ingrediencí a trocha času :). Nic nepečete, nevykrajujete ani složitě nezdobíte. A navíc, jejich chuť je opravdu výjimečná.TIP:Používejte opravdu kvalitní čokoládu, ne na vaření. Čím lepší čokoládu použijete, tím jemnější a chutnější pralinky budou.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 420 g hořké čokolády, nasekané na kousky
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1 lžička instantní kávy
  • 85 g másla, nakrájeného na kostky
  • 1 lžíce Kahlua likéru

Zdobení

  • 120 g čokolády, nastrouhané

Postup

1

V rendlíku zahřejte smetanu do horka, poté sundejte z plotny a přidejte kávu a nasekanou čokoládu. Promíchejte dohladka a nechte 5 minut chladnout. Poté vmíchejte kahluu a máslo.

2

Nechte směs přijít k pokojové teplotě, pak zakryjte a vložte do lednice aspoň na 4 hodiny.

3

Mezitím nastrouhejte čokoládu na zdobení najemno. Přesypte ji do plytkého talíře.

4

Plech vyložte pečící papírem a dejte bokem. Pomocí lžíce odkrajujte kousky směsi a tvarujte z ní kuličky. Každou kuličky obalte ve strouhané čokoládě a vložte na pečící plech.

5

Kuličky skladujte v suchu a chladnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s kukuřicí

Lososové teriyaki

Hruškový ocet

Video: Úchvatný karamelový dort s vlašskými ořechy, mascarpone pěnou a čokoládovou květinou

Gnocchi s pancettou a bazalkou

Kuřecí kapsa

Americké lívance

Domácí nutella

Pečené skořicové koblížky bez lepku

Letní krémový koláč s třešněmi

Avokádo s tuňákem a cottage sýrem

Zapečená cuketa dvou chutí