Do většího kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm dosklovata posekanou cibuli a česnek. Přisypeme suchou rýži a promícháme s cibulkou, aby se všechna zrníčka obalila olejem.
Zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme, dokud se víno nevypaří. V malém kastrolku ohřejeme vývar nebo uvaříme bujónové kostky.
Když se víno vypaří, přilijeme trochu vývaru a zase dusíme. Toto opakujeme, dokud nespotřebujeme všechem vývar. Při posledním dolití vývaru přidáme i strouhanou citrónovou kůru a šťávu.
Na pánvi nasucho opražíme posekané kešu ořechy. Kešu přemístíme do misky, pánev vytřeme suchým ubrouskem, nalijeme tam trochu olivového oleje a opečeme na něm pokrájenou bazalku. Bazalku pak promícháme s hotovou rýží.
Rýži rozdělíme na porce, posypeme opraženými ořechy a ozdobíme bazalkou.