Bezlepkový kmínový chleba se lněným semínkem

Dneska šlo to vymýšlení nového receptu samo... jednoduše, když Váš milovanej miluje kmín a Vy mu chcete upéct s láskou něco dobrýho a zdravýho... tenhle recept prostě vznikl i k mému překvapení úplně sám ;-)... Tak přeju, ať Vám chutná jako nám :-)))

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 2

Ingredience

  • 1/3 hrnku mletého sezamového semínka
  • 2/3 hrnku mletého lněného semínka
  • 1 hrnek bezlepkové mouky Jizerka
  • 1 lžíce drceného kmínu (já dala o trochu víc)
  • 2 lžičky soli
  • po 1 lžíci celého kmínu, lněného a sezamového semínka
  • 70 ml řepkového oleje
  • 70 ml vody
  • 4 vajíčka

Postup

1

Nejdříve si smíchám suché ingredience. Takže mouku s rozemletými semínky, drceným kmínem, solí a celými semínky "pro křupnutí" ;-)
V druhé míse vyšlehám metlou vajíčka s olejem a vodou.

2

Obsahy obou misek promíchám dohromady tak, aby se dobře spojily. Peču ve formě (26 x 11 cm) vyložené pečícím papírem na 180 stupňů. Chleba se pekl něco málo přes půl hodiny, kdy jsem zjistila, že je propečený. Nechala jsem ale péct ještě dalších 10 minut, aby měl krásně vypečenou barvu ;-)
Tak dobrou chuť :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šíleně dobrý dezert – smažená zmrzlina

Matcha cake

Pizza capricciosa

Pikantní květák s vejci, kurkumou a černým kmínem

Křehký kakaový koláč s tvarohem

Melounový drink

Krevetové kari

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Mrkvovo-kukuřičný knedlík

Tradiční žitné perníčky

Cuketové závitky s pancettou a sýrem halloumi

Knäckerbrot (bez lepku a laktózy)