20 praktických a užitečných tipů do kuchyně

20 Tipů do kuchyně

Tyto triky se vyplatí znát, protože šetří čas i námahu. Po našem velmi oblíbeném článku 15 Tipů do kuchyně vám přinášíme těchto 20 tipů. Jsou nejen praktické, ale dozajista s nimi ohromíte i nejednoho přihlížejícího :).

1. Oloupejte všechna vajíčka naráz

Ideálně ještě horká vejce slijeme, zatřeseme a poté pod studenou vodou zbavíme skořápek.
peel-eggs-01

peel-eggs-02

2. Zatřesení funguje i na česnek

peel-garlic-01 SAVEUR peel-garlic-02 SAVEUR

3. Pomocí nože snadno vyjmeme pecku z avokáda

Jen pozor, je potřeba zvýšená opatrnost.

avocado-pit CHOW

4. Pokud chcete kostičky, použijte tento trik

Slupka drží ovoce pohromadě. Poté kostičky jen vyloupnete.

slice-avocado COUNTYIMPORTS SANWEST

5. Po přidání jedlé sody zkaramelizujete cibuli mnohem rychleji

caramelize-onions Serious Eats

6. Vybijte si vztek a stonek salátu naráz

Stačí spodkem hlávky praštit o linku.

core-lettuce SAVEUR core-lettuce-2 SAVEUR

7. Když struhadlo natřete či nastříkáte olejem, sýr se k němu bude méně lepit.

cook-spray-grate CHOW

8. Vykrajovátko na jablka můžete použít i na brambory

apple-slice-potato Goodness Gracious

9. Brambory už nemusíte pracně loupat

Stačí je ještě horké vložit do ledové lázně a slupky půjdou dolů úplně samy. Je skutečně nutné mít v míse se studenou vodou i led. Pamatujte, že i proud studené vody led rozpustí, proto nejdřív napusťte mísu studenou vodou a poté přidejte led. Při přípravě nedělního oběda k nezaplacení.

peel-potato CHOW

10. Když dáte kukuřičný klas do mikrovlnky, kukuřice z něj vyjede úplně sama

corn-husk martincraig4

11. Poté můžete kukuřici jednoduše odkrojit

Ideální je dát malou mísu dnem vzhůru do velké mísy.

corn-on-the-cob Mario Batali

12. Pokud těstoviny namočíte přes noc do vody uvaří se mnohem rychleji

Těstoviny to zvládnou už za 60 sekund.

pre-soak-pasta Ideas in Food

13. Cherry rajčátka dejte mezi dvě víčka a rozkrojte naráz.

slice-cherry-tomatoes CHOW

14. Pokud nechcete, aby vám prkýnko ujíždělo, dejte pod něj papírovou utěrku.

cutting-board Emily Fleischaker

15. Velmi tenké plátky masa se krájí tak, že použijete namražené maso, které vám neutíká pod rukama

Ideální při přípravě sušeného masa.

freeze-meat food52

16. Máslo zmrazte a nastrouhejte do těsta na pečení. Je snazší jej zapracovat

Stačí mít v mrazáku vždy jednu, či dvě kostky másla.

grate-butter-1 joyosity grate-butter-2 joyosity

17. V případě nouze, se smetana dá ušlehat poměrně snadno i v zavařovací sklenici

whip-cream-mason-jar Veronica Armstrong

18. Více šťávy z citrónů a pomerančů získáte, když je dáte na 15 sekund do mikrovlnky

lemon-juice Serious Eats

19. Kiwi stačí oříznout z vrchu a od šťopky, a poté jen oloupat lžící

peel-kiwi CHOW

20. Pecky z třešní jdou ven nejlépe obyčejnou sponkou na papír

pit-cherries CHOW

Mohlo by vás zajímat: efektivita v kuchyni, jak oloupat brambory, jak oloupat česnek, kuchyně, tipy a nápady, tipy a triky, tipy do kuchyně, Inspirace, Příspěvek bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře