Zeleninové nugetky s bylinkovým dipem

Tento recept udělá radost nejen milovníkům zeleninových jídel, ale i malým strávníkům, kteří už rádi dělají všechno sami :). Recept si můžete různě obměňovat podle stavu vašeho zeleninového šuplíku. Pro celiaky můžete použít bezlepkovou strouhanku, pro alergiky na laktózu dejte místo sýru 2 lžíce olivového oleje.

Pro lásky z lásky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 25 nugetek

  • 250  g brokolice
  • 2 větší mrkve
  • asi 5 cm na drobno pokrájeného pórku
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g strouhaného čedaru
  • sůl (pro děti starší než jeden rok)
  • 1lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek strouhanky
  • bylinky

Dip

  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce nasekaných bylinek (dávala jsem bazalku)
  • 1 malá okurka, zbavená semínek, oloupaná a nastrouhaná na jemno
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Postup

1

Nejdřív si připravím bylinkovou strouhanku. Bylinky, které mám zrovna po ruce, promíchám se strouhankou a lžící olivového oleje. Měla by zůstat sypká. Dnes jsem sáhla po sušeném oreganu, petrželce a tymiánu.

2

Brokolici s mrkví si povařím v páře a rozmačkám vidličkou. Přidám rozdrcený česnek, vejce, sýr, osolím a všechno promíchám. Podle konzistence postupně přidávám bylinkovou strouhanku tak dlouho, dokud se nedají tvořit kuličky. Mně to vyšlo na 4 vrchovaté lžíce.

3

Ze směsi dělám kuličky, které zmáčknu, aby to mělo tvar nugetek a obalím ve zbylé strouhance.

4

Dám péct na 200°C asi 45 minut, po dvaceti minutách je všechny otočím. Můžete i smažit, je to rozhodně rychlejší :).

5

Než se dopečou, udělám si dip. Všechny ingredience promíchám v misce a podávám s pečenými nugetkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Tvarohovo-ostružinová roláda

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Tikka masala (vegan)

Domácí bylinkové máslo

Trhanec se skořicí

Smažené jarní závitky

Celozrnný kynutý závin s jablky

Plantainové chipsy a hranolky

domaci bezovy sirup

Domácí bezový sirup

Ďábelská vejce nakládaná v červené řepě

Jahodové tiramisu