Drobenka
Korpus
Poleva
Na drobenku smíchejte mouku, cukr a skořici v míse. Přidejte máslo a rozmíchejte tak, aby se vytvořily menší hrudky.
Předehřejte troubu na 200 °C. Formu o veliksoti 22 x 33 cm vymažte olejem.
Ve velké míse rozšlehejte cukr s máslem do pěny. Přidejte mléko, vejce a promíchejte. Přisypte mouku, kypřící prášek, sůl a promíchejte jen tak, aby se vše spojilo. Lehce vmíchejte jablka.
Polovinu množství těsta nalijte do formy a zasypte polovinou drobenky. Poté opět nalijte zbytek těsta a drobenku.
Pečte 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do korpusu nevýjde čistá. Nechte vychladnout.
Připravte si polevu. Rozpusťte máslo v rendlíku, přilijte smetanu, cukr a míchejte, dokud směs nezačne vařit.
Poté sundejte z plotny a nasypte hrnek moučkového cukru. Zamíchejte a přidejte druhý hrnek cukru a vanilku.
Polevu dobře promíchejte a nalijte na hotový moučník.