Vláčné jablečné řezy se skořicí a karamelovou polevou

Jemné řezy s dvojitou porcí drobenky a skvělou karamelovou polevou na povrchu. Vyzkoušejte je jako rychlý, ovšem delikátní zákusek ke kávě nebo čaji.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Drobenka

  • ½ hrnku hladké mouky
  • ¾ hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 6 lžic změklého másla

Korpus

  • ½ hrnku změklého másla
  • ¾ hrnku krupicového cukru
  • ⅔ hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • ½ lžičky soli
  • 1 hrnek nakrájených jablek

Poleva

  • 4 lžíce másla
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 8 lžic 40% smetany
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Na drobenku smíchejte mouku, cukr a skořici v míse. Přidejte máslo a rozmíchejte tak, aby se vytvořily menší hrudky.

2

Předehřejte troubu na 200 °C. Formu o veliksoti 22 x 33 cm vymažte olejem.

3

Ve velké míse rozšlehejte cukr s máslem do pěny. Přidejte mléko, vejce a promíchejte. Přisypte mouku, kypřící prášek, sůl a promíchejte jen tak, aby se vše spojilo. Lehce vmíchejte jablka.

4

Polovinu množství těsta nalijte do formy a zasypte polovinou drobenky. Poté opět nalijte zbytek těsta a drobenku.

5

Pečte 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do korpusu nevýjde čistá. Nechte vychladnout.

6

Připravte si polevu. Rozpusťte máslo v rendlíku, přilijte smetanu, cukr a míchejte, dokud směs nezačne vařit.

7

Poté sundejte z plotny a nasypte hrnek moučkového cukru. Zamíchejte a přidejte druhý hrnek cukru a vanilku.

8

Polevu dobře promíchejte a nalijte na hotový moučník.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Zdravé ovesno-jablečné lívance z mixéru, hotové za 15 minut

Italské steakové rolky se špenátem

Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Banánová zmrzlina s arašídovým máslem

Nepečené čokoládové kostky s vlašskými ořechy a kokosem

Ginger beer – limonáda

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Celozrné špagety s rajčaty a mozzarelou